Jimi Tenor/Tony Allen

Det er kun få måneder siden, jeg herpå siderne skrev om, hvor stor en legende Fela Kutis gamle trommeslager, Tony Allen, er. Det vil jeg undlade at gøre igen. Så kan jeg nemlig nøjes med at konstatere, at jazz- og electronica-weirdoen Jimi Tenor, der har udgivet en hel hær af forskelligartede album på alverdens labels, absolut heller ikke er nogen hr. hvem som helst og så ellers komme til sagen. De to mænd er levende myter, men det er stadig musikken, det handler om.

På ‘Inspiration Information’ er det først og fremmest Allens baggrund i afrobeat, der skinner igennem. Hans karakteristiske breakbeat ligger som bund på samtlige numre, mens Tenor følger trop med bas, vokaler, kalimba, keyboards, fløjter, percussion, saxofon og så videre og i øvrigt får hjælp af en lang række afsindigt dygtige musikkere på de forskellige numre. Der mangle intet. Det sprudler.

Albummet flyder nærmest over med funky grooves, melodier , harmonier og fine blæserarrangementer, og spilleglæden er så overvældende, at det er umuligt ikke at lade sig smitte. Især fordi Tenor spiller fremragende, særligt på sin saxofon, og fordi Allen endnu engang viser, at han hører til verdens absolut bedste trommeslagere. Man bør udnytte enhver chance for at høre hans ekvilibristiske spil og denne nye, på mange måder klassiske afrobeat-udgivelse er ingen undtagelse. Tværtimod spiller han sjældent så godt. Det siger sandt for dyden ikke så lidt.

Jimi Tenor/Tony Allen. 'Inspiration Information'. Album. Strut/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af