The Rumour Said Fire – velklingende vokalharmonier

»Jeg er jo fra Kim Larsen-tiden, men det her er meget mere avanceret«, forklarede min sidemakker begejstret. Og ja, det havde han sådan set ret i, for med den anmelderroste debut-ep ‘The Life and Death of a Male Body’ i bagagen slog The Rumour Said Fire denne aften fast, at vi her har at gøre med et orkester, der mestrer den simple opskrift at skrive sange, der fænger umiddelbart, men som også indeholder tilpas mange uforudsigelige elementer til at gøre dem langtidsholdbare.

Med uh- og ah-kor i massevis, Beach Boys-klingende vokalharmonier og et ærkeamerikansk udtryk beviste gruppen i et noget overbelyst lokale, at hypen er ganske velfortjent. En lounge-lignende stemning prægede desværre publikum, og da hverken det hurtige og skæve indiepopnummer ‘In The Sour’ eller de åndeløst smukke Fleet Foxes-lignende korarrangementer i ‘Evil Son’-outroen kunne forhindre snak på forreste række, var der  ikke noget at stille op. Bandet gjorde sit, men stemningen kom bare aldrig helt i top.

Hittet ‘The Balcony’ var naturligvis særdeles kærkomment med dets karakteristiske mundharmonika- og percussionpræg, men alligevel var det i højere grad en sang som den langsomt opbyggende ‘Dance’, der skilte sig ud med dens drømmende univers og Jesper Lidangs insisterende vokal. En række nye numre blev også fremført, og især aftenens sidste nummer gjorde sig bemærket med et smukt postrock-lignende afslutningsstykke, der satte punktum for en velspillet og varieret koncert, der på samme tid vidnede om, at det snildt kan blive endnu bedre.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af