Retribution Gospel Choir

Så er der rock for alle pengene. The Retribution Gospel Choir er vokset ud af sadcore-bandet Low men leverer på deres anden fuldlængde masser af bragende guitarrock.

Åbneren ‘Hide It Away’ er guddommelig. Omkvædet åbner sig i hvert fald op mod himlen, og man undrer sig over, at Low formår at blive så skamløst melodiøse bare ved at skifte navn. Og selv om det aldrig bliver lige så fængende på resten af albummet, har sangen sat et så umiskendeligt aftryk, at de andre skæringer bliver badet i et flottere lys.

Det er de tunge rocktraditioner, der bliver trukket på her. Især Crazy Horse går igen, men der er også noget 90’er-agtigt over det, nærmere bestemt Screaming Trees. Faktisk formår bandet i de bedste momenter at udviske grænsen mellem 70’erne og 90’erne og bare gøre det til én omgang storladen og beskidt guitarlir.

Musikken kører periodevis en anelse i tomgang. Men det er stadig interessant tomgang, for bandet er ikke kun interesseret i at rocke ud. De insisterer også på at bruge rockplatformen til eksperimenter, og musikken holder en god balance imellem det skæve, dystre og medrivende.

‘2’ mangler måske lige det sidste for at blæse gennem lydmuren og ind i eliteklubben, men hvis man kan lide guitar er det ikke en plade, man vil have det fjerneste imod. Og hvis man ikke kan lide guitar? Ja, så kan det hele jo være lige meget alligevel.

Retribution Gospel Choir. '2'. Album. Sub Pop/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af