Strong Arm Steady

4 6

Der er folk som påstår, at der aldrig er kommet noget godt ud af at ryge for mange fede. Men modargumentet hedder slet og ret Madlib.

Den multiinstrumentale maestro har gang på gang udfordret både videnskaben og musikken med sine vinde og skæve beats – som oftest med originale og overbevisende resultater.

Og vanen tro er der uendeligt højt til loftet, når Madlib sammen med slænget Strong Arm Steady tager på udflugt i det tilrøgede univers på ‘In Search of Stoney Jackson’. Alligevel lykkedes det for treenigheden at finde fælles forståelse i de funky beats og en næsten sjælfuld samhørighed i de støvede stemningsudladninger.

Hvad enten der rappes om at være skæv, sulten, forelsket, forfærdet, fattig eller bare pisse sej og skæv (igen), så mødes rim og rytmer og skaber et fælles fundament. De tillader hver især, at man kan lytte efter Madlibs karakteristiske detaljer i lydbilledet og samtidig fange Phil Da Agony og især Krondons opfindsomme ordlege, som byder på flere nye, grinagtige udtryk som »Mrs. Microwave« og »cupcake cholesterol«.

Albummets styrke er dog også dets svaghed. For nok supplerer parterne hinanden og skaber en form for helstøbt variation. Men det betyder også, at man sjældent kommer helt op at ringe – eller at nogen af parterne på noget tidspunkt bevæger sig ud over deres komfortzone. Så når røgen har lagt sig, fremstår helheden en smule anonymt og, ja, tåget.

Strong Arm Steady. 'In Search of Stoney Jackson'. Album. Stones Throw/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af