Under Byen

Titlen på Under Byens fjerde album emmer ikke ligefrem af optimisme eller jovial glæde, og efter en fire år lang albumpause, hvor blandt andre tangentspilleren Thorbjørn Krogshede har forladt bandet, er de musikalske kort blevet grundigt blandet, og århusianerne har fundet frem til et mere ligefremt udtryk. ‘Alt er tabt’ er derfor et skridt i en ny musikalsk retning, imens bandet bibeholder deres insisterende, unikke og grænsesøgende udtryk.

Under Byen har altid bevæget sig i højspændte luftlag mellem tavse følelser og furiske udbrud i et poetisk og musikalsk vildnis med klaver og de originale kompositioner som den centrale melodiske gødning. Her er følelsesfuldheden mindre, klaveret er trådt i baggrunden, og frem træder bas, guitar, korelementer og strygere. Samtidig er sangenes struktur forenklet, hvilket giver en råhed og rummelighed i lydbilledet, uden at bandet giver køb på deres legesyge.

‘Er noget smukt glemt findes det muligvis endnu’ er sammen med ‘Unoder’ og ‘Kapitel 1’ adelsmærker for et modificeret og modent Under Byen. De rummer alle en latent dysterhed og imponerer med sagte og selvbevidst brug af melodiske virkemidler. Det er bidskt, upoleret og fremmaner en knugende stemning.

‘Alt er tabt’ er dystert, tyst og introvert. Det vil frasortere nogen, mens andre vil stige på. Flere steder savner man eksplosivitet og energisk fandenivoldskhed. Alligevel fremstår albummet som et naturligt musikalsk skridt ind i det nye årti for et af Danmarks mest originale bands.

Under Byen. 'Alt er tabt'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af