Dum Dum Girls

Den amerikanske sangerinde Dee Dee eller Dum Dum Girls, som hun også kalder sig, debuterer her med 11 sange på lige over en halv time. Enmandsbandet, som allerede har opnået en del omtale i hjemlandet, excellerer i to og et halvt minutters popsange med klar reference til 60’ernes amerikanske pigepop og 80’ernes shoegazer-scene, lidt som vores egne The Raveonettes og amerikanerne i Girls og Vivian Girls.

Sangene er der dog ikke i noget i vejen med, og allerede på åbneren ‘It Only Takes One Night’ viser Dum Dum Girls, at de har mere på hjerte end bare at lire idolernes riff af. I det hele taget er især første halvdel af ‘I Will Be’ en yderst medrivende oplevelse med flere perler som ‘Bhang Bhang, I’m a Burnout’, singlen ‘Jail La La’ og ikke mindst den klassiske drenge/pige-duet ‘Blank Girl’ med Ambulances’ Jason Welchez.

Produktionen er lagt i hænderne på Richard Gotterher, som har produceret legender som Blondie og The Go-Go’s, og lyder herligt smadret i al sin lo-fi-æstetik. ‘I Will Be’ taber dog lidt af pusten på den sidste tredjedel af albummet, men så længe Dee Dee og co. smider tøjlerne og giver den gas med distortet guitar, finurlig percussion og ‘uh uh’-kor, vil dette album fungere til enhver hipster-fest. Omvendt er der dog tale om lette kalorier, og man bliver hurtigt sulten efter mere substantiel næring.

Dum Dum Girls. 'I Will Be'. Album. Sub Pop/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af