Frightened Rabbit

I en moderne medie- og musikvirkelighed hvor udviklingen løber hurtigere end Usian Bolt på speed, kan det være saliggørende med et band, der ‘blot’ dyrker klassiske dyder uden at kere sig om det seneste genre-mashup. Sådan et band er skotske Frightened Rabbit, og på deres tredje langspiller med den herligt halvdeprimerede titel ‘The Winter of Mixed Drinks’ understreger de endnu en gang, at kvalitet ikke nødvendigvis er betinget af nytænkning.

Vi snakker noget så umoderne som medrivende, melankolsk og hypermelodisk guitarrock med stormfuldt brusende omkvæd, der er som skræddersyet til fuldblods-fællessang, fadøl og flakkende lightere. Prøv eksempelvis selv at give den fuldfede indie-schlager ‘Swim Until You Can’t See Land’ og den potent pumpende ‘Nothing Like You’ en omgang på hjemmestereoen – og se så om du kan lade være med at hoppe i lænestolen af ren begejstring.

På de to foregående album har Frightened Rabbit manifesteret sig som slidstærke traditionalister for de særligt indviede, men med ‘The Winter of Mixed Drinks’ står gruppen på spring til et større gennembrud. For her er gennemslagskraften i skotternes heroiske hymner kolossal, når de gang på gang kredser om rockens potentiale som forløsende fællesskabsfølelse. Ind i mellem udkrystalliseres det i nærmest stadionstore udladninger, andre gange som mere intimt dryppende bekendelser. Men hele vejen igennem med solidarisk og bundsolid sangskrivning uden en milliliter pis som den famøse røde tråd.

Frightened Rabbit. 'The Winter of Mixed Drinks'. Album. Fat Cat/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af