The Floor Is Made of Lava

To og et halvt år kan være en evighed. I hvert fald er der sket ting og sager, siden The Floor Is Made of Lava i efteråret 2007 smed deres testosteron-bankende debut ‘All Juice No Fruit’ på gaden. For nu er de ungdommelige klubrock-toner erstattet af mere traditionsbevidste kompositioner med bredere reference-udsyn.

The Floor Is Made of Lava har altid været glade for Kings of Leon, og lad os bare få det overstået med det samme: På ‘Howl at the Moon’ lyder de i passager kriminelt meget som det amerikanske familieband i deres seneste, hypersuccesfulde inkarnation. Det vil sige hæmningsløs kærlighed til klassisk amerikansk guitarrock med mod til at blotte brystet og brøle frustrationerne ud.

Og det gør forsanger Tobias Kippenberger så ellers på 11 ekstremt genrebevidste, men veloplagte rocksange, der er som skabt til at brage ud af bilstereoen på en Ford Mustang, mens den slanger sig ud ad Route 66. Og frontmanden forstår at sælge varen med sin mærkbart modnede røst, både hvad angår klang og gennemslagskraft.

Bedst fungerer det på den indebrændte førstesingle ‘All Outta Love’, guitar-drønet ‘Ain’t Half Bad’ og ikke mindst ‘Harder Than You Think’, der besidder en Thin Lizzy’sk fremdrift og i øvrigt bliver løftet af trommeslager Asbjørn ‘Ace’ Nørgaards ekstremt dynamiske tromme-fills og et stærkt akustisk c-stykke. Under alle omstændigheder lyder albummet som et modigt og ærligt ment farvel til den velafprøvede drengerøvs-formel.

The Floor Is Made of Lava. 'Howl at the Moon'. Album. Target.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af