Complicated Universal Cum

Den her havde jeg ikke set komme. Med Frederik Valentins baggrund som guitarist i Rock Hard Power Spray var det nærliggende at frygte det værste. Reelt er ‘Complicated Universal Cum’ imidlertid stort set så langt fra bøvet gøglerrock, som man overhovedet kommer indenfor rockgenren.

Valentin har åbenbart også en betydelig forkærlighed for slut-80’ernes engelske støjrockscene. Det første udspil fra hans soloprojekt, hvor han i øvrigt selv har sunget og spillet alt, er nemlig først og fremmest elegant og trancedannende narkorock med mere end klare referencer til bands som Loop og ikke mindst tidlig Spacemen 3.

Det neo-psykedeliske spacerock-univers, der i sin tid kom ud af J Spaceman og co.’s forsøg med at tage stoffer for at lave musik til at tage stoffer til, er således meget lig det, Valentin har skabt på sit nye, fine album. Men selv om Valentin genbruger kombinationen af distortede guitarriff, der hvirvler rundt imellem hinanden, rå vokalharmonier og repetitive rytmer, har han langt hen ad vejen gjort det til sin eget. De sløve, næsten bedøvede stemninger, der kendetegnede Spacemen 3, er på de fleste numre afløst af en helt anden friskhed i både komposition og produktion.

Det er, især i en dansk kontekst, sjældent, man støder på så gennemførte rockplader. Jeg håber inderligt, Valentin vil blive ved med at bruge sin energi på Complicated Universal Cum.

Complicated Universal Cum. 'Complicated Universal Cum'. Album. Fake Diamond/Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af