Faithless

Det er ikke til at komme udenom, at Faithless stadig kan deres kram, når det kommer til at komponere solide dance-hits. Efter seks album og 15 år i gamet forstår de stadig at skrive club-bangere som single-forløberen ‘Not Going Home’ og ‘Feel Me’, ‘Tweak Your Nipple’ og ‘Sun to Me’. Alt er, som det skal være. Maxi Jazz rapper/messer noget, der til dels giver mening, og Rollo og Sister Bliss leverer det helt særlige Faithless-mix af house-rytmer og storladen trance-synth.

Men det er også her problemet opstår. For der er bestemt ikke noget nyt i den formel. I slut-90’erne var det netop det overraskende mix, der gjorde Faithless store med klub-anthems som ‘God Is a Dj’ og ‘Insomnia’. Selv om håndværket grundlæggende stadig er godt, så er det altså lidt kedeligt og forudsigeligt.

To numre sikrer dog, at der stadig er lidt nyt at komme efter i Faithless-lejren. ‘Coming Around’ har Temper Trap-forsangeren Dougy Mandagi på vokal, og han lyder virkelig sej på det pumpende trance-nummer. På ‘Crazy Bal’heads’ går der så lige pludselig dubbet reggae med politiske undertoner i den, og det fungerer sgu også meget godt.

Men det er måske ved at være tiden, hvor Faithless skal stille danseskoene på hylden, give hinanden et stort gruppekram og være glade og stolte over at have holdt ved så længe indenfor en så omskiftelig genre som dance.

Faithless. 'The Dance'. Album. Nate's Tunes/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af