LCD Soundsystem ‘This Is Happening’

Musikhistorien har vist, at man skal tage den slags udmeldinger med et gran salt. Men ifølge James Murphy er dette det sidste album fra hans projekt LCD Soundsystem. Umådeligt trist, for ingen kan som Murphy få dansemusikkens pulserende kropslighed og indierockens krøllede sensitivitet til at smelte sammen.

Musikalsk tager albummet tråden op fra 2007’s mesterlige ‘Sound of Silver’. Igen er grundstofferne hentet i disco og postpunk, men forarbejdes i ånden fra moderne, elektronisk dansemusik. De fleste numre strækker sig over syv-otte minutter, hvor effektive synthtemaer og splintrede guitarriffs kiler sig ind og ud mellem rullende basspor, organiske trommer og sprælsk percussion. Det går simpelthen direkte i bentøjet – om det så er kæk garagerock på ‘Drunk Girls’, svuppende electro på ‘One Touch’ eller Bowie-agtig glampop på ‘All I Want’.
Men LCD Soundsystem fester sig ikke hovedløst væk fra virkeligheden. Murphys pjuskede vokal og konkrete tekstlinjer byder ind med både humoristiske observationer og sårbar åbenhjertighed. Det er dansemusik med sjæl og nerve, men også et meget newyorker-agtigt udtryk, der trækker linjer til navne som The Velvet Underground og Talking Heads.

Det er fremragende eksekveret, og både hjerte og hjerne har rigeligt at rive i, mens fødderne danser uophørligt til de uimodståelige og idérige kompositioner. Hvad mere kan man ønske sig? ‘This Is Happening’ er endnu et formidabelt udspil fra en mand, der forhåbentlig snart finder et nyt projekt at investere sin kreative energi i.

LCD Soundsystem ‘This Is Happening’. 'This Is Happening'. Album. DFA/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af