Spot Festival 2010: Slaraffenland – »Vi laver et megaband, mand!«

»Wow – fedt at se jer!« Med den bemærkning gik de fem sympatiske syrehoveder fra Slaraffenland på scenen lørdag eftermiddag og lagde sugende og knitrende ud med ‘Falling Out’, der med sine sløve og opfindsomme guitarfigurer gjorde det klart allerede fra begyndelsen, at bandets medlemmer sjældent keder hverken sig selv eller deres publikum.

Deres skæve og avantgardistiske kompositioner sprudler af musikalsk overskud og vilje til at gøre tingene på deres egen måde.
På ‘Meet and Greet’ og ‘Postcard’ fortsatte de fine takter. Sidstnævnte brillerede med sin vuggende guitar og stærkt uortodokst trommespil, der ligger langt fra rockmusikkens ellers så velkendte fire fjerdedele-rytme. Kvintetten fremstod som en flok voksne legebørn, der havde gang i en yderst vellykket musikalsk legestue med masser af plads til særheder og improvisationer. Således blev der truttet i en blokfløjte det ene øjeblik og hamret på en congas det næste.

Et højdepunkt i det korte sæt var ‘Open Your Eyes’, der kunne fungere som øjenåbner for de dele af publikum, der endnu ikke var helt nede med bandets musik. Koncerten kulminerede med, at kvintetten inviterede et tre mand stort blæseorkester til at ledsage dem på den fantastiske afslutter ‘Away’, hvor bandet også opfordrede publikum til at klappe med: »Vi laver et megaband, mand!« Publikum blev således slutteligt en del af legen, og det er her, Slaraffenland adskiller sig fra en del kolleger, da de på trods en insisteren på det ukonventionelle og eksperimenterende stadigvæk virkelig vil deres publikum. Og denne eftermiddag ville publikum virkelig også Slaraffenland.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af