ceo

»Pop er cool igen«, udtalte den svenske popdronning Robyn for nylig. Og selv om der unægtelig er en stor del sandhed i udsagnet, har den dejlige popmusik hos det svenske kult-pladeselskab Sincerely Yours været cool i mange år efterhånden. Bag selskabet står de to gutter fra The Tough Alliance, hvoraf den ene halvdel Eric Berglund nu har valgt at tage springet som soloartist under tituleringen ceo. Og hvilket spring.

Berglund er selv på egne ben i fuld hopla, og selv om udtrykket er blevet en smule mere modent end hos TTA, er det stadig de fantastiske pop-arrangementer og legesyge produktioner, der er i fokus. Alt sammen selvfølgelig indhyllet i Berglunds excentriske fremtoning og vokal i en sådan grad, at de blot otte numre og 28 minutters spilletid synes rigeligt at skulle fordøje på én gang.

Singlen ‘Come With Me’ og ‘Illuminata’ står ud som højdepunkter, førstnævnte med en ekstrem simpel, men ufattelig effektiv baslinje. Det er dog et virkelig helstøbt album, Berglund har skruet sammen, og med hint til tropiske rytmer, brug af kække trommemaskiner og alskens langt ude percussion, som to sværd der krydser klinger i ‘No Mercy’, har svenskeren skabt et album, der emmer af sommerdrømme, fantasifuldhed og popmelodisk katharsis.

I klassisk Sincerely Yours-stil pryder også en lang række skøre samples lydbilledet og cementerer, at i hænderne på Eric Berglund er pop både magisk og cool. Selv om den altså også var været cool tidligere.

ceo. 'White Magic'. Album. Sincerely Yours/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af