Diverse kunstnere

Man kan roligt lukke øjenlågene, for det er ikke ligefrem nogen æstetisk nydelse, der venter, når de slemt retoucherede teenageansigter på omslaget vækker associationer i retning af kvalm amerikansk kulturimperialisme i tomgang.
Til gengæld tegner lydbilledet til den tredje af de populære ‘The Twilight Saga’-film anderledes opmuntrende med orkestre som Vampire Weekend, Band of Horses og Fanfarlo. Alle orkestre som kan gøre det lidt mere legitimt at investere i et lydspor til en lidt for blankpoleret og kasseklingende metervarefilm frisk fra transportbåndet.

Heldigvis er man blevet overrasket før, og udfaldet er da også mere hæderligt end frygtet. The Dead Weather leverer noget, der minder om et gotisk ravneskrig fra trætoppene, mens Eastern Conference Champions præsterer at give de købelystne teenagehjerter en ujævn hvilepuls med deres forvrængede soniske kraftudladning. Og så bider Florence and the Machine for alvor tænderne sammen med en stilsikker og monstrøs hymne med en oprigtighed, som klæder soundtracket fortrinligt.
Desværre skuffer de normalt så sikre kort: Muse virker uoplagte, Vampire Weekend får aldrig hevet deres bidrag ud fra øvelokalet, og Band of Horses er alt for frelste og tandløse i deres bud på fællesfolkelig singalong. Hvad blev der af musketér-ånden fra ‘The Great Salt Lake’ og ‘Ode to LRC’?

Helhedsindtrykket hæver sig derfor aldrig over det middelmådige, men at en stor gruppe af popvante teenagere trods alt bliver præsenteret for flere formstærke navne, kan man alligevel kun have sympati for.

Diverse kunstnere. 'The Twilight Saga: Eclipse'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af