Dum Dum Girls – koncentreret cool

Mens regnen piskede ned både øst og vest for hovedstaden havde små 150 mennesker indfundet sig til industriel havefest i den lille baggård til den nyligt åbnede Kødbyen-bar, Bakken. Alle var kommet for at få et skud cool rock’n’roll i sommervarmen fra de fire kvinder i amerikanske Dum Dum Girls.

Kvartettens debut fra tidligere i år ‘I Will Be’ er en ganske kort og slagkraftig affære, der byder på 11 simple 60’er-pigepopsange pakket ind i forvrænget lo-fi-guitarstøj og masser af rumklang. Den kombination har vi sådan set hørt utallige gange før. Heldigvis bidrog de rå og festlige omgivelser sammen med bandets visuelle stil godt til den samlede oplevelse.

For hold op, hvor er de tøser cool: Med knaldrøde læber og iført stiletter, bodystockings og hullede nylonstrømper fyrede de op for den ene superfængende støjpopper efter den anden. Selvfølgelig var variationen svær at få øje på. Men Dum Dum Girls kendte deres besøgstid og gik af scenen efter knap 40 minutter. Mere var der vist ingen, der havde brug for. Til gengæld var det gode 40 minutter, der bød på overraskende god lyd omgivelserne taget i betragtning, seje dansemoves, smækre vokalharmonier og en hårdtslående trommeslager i høje hæle.

Afslutningsvis skal der lyde en tak til bookerne fra Smash!BangPow! for at satse og tage et lille navn ud under åben himmel og væk fra de sædvanlige spillesteder. Det klædte bandet, det klædte publikum og det klædte København. Mere af den slags fremover tak!

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af