Peder

Peder Pedersen har i over halvandet årti været en art kreativ muskedonner, der har skudt med spredehagl i næsten alle retninger. Titler som skuespiller, radiovært, dj, remixer og producer udgør bare en lille del af det alenlange cv, den allestedsnærværende kunstner slæber rundt på.

Men selv om det er musikerkasketten, Peder synes bedst om, og den han ynder at tage frem fra skabet igen og igen, er der dog ikke en gnist af tvivl om, at hans kærlighed til film er mindst lige så høj. Og den skinner mere end stærkt igennem på samtlige ‘Dirt & Gold’s 12 numre. Inspirationen er tydeligvis hentet fra de stemningsmættede soundtracks fra diverse B-film, og Peders glæde ved musikkens evne til at kunne fremmane blodsugende vampyrer og whiskytyllende cowboys på nethinden hos lytteren er tydelig.

Desværre er spredningen i Peders kreative udtryk ikke nogen styrke i længden på albummet. De mange gæstervokalister gør det, de gør bedst, og lægger alle glimrende stemmer på de musikalske stemninger. Jacob Bellens er knugende på ‘Reverse Your Diamonds’ og nærmest hele albummet værd, men de instrumentale numre virker mere som introer til tv-programmer, man næsten synes, man har set og hørt. Det er for eksempel umuligt at lægge øre til ‘Monoglukose’ uden at tænke på introen til DR2 Premiere. På den måde bliver den samlede musikalske oplevelse sært opdelt i temmeligt stærke, gennemtænkte numre og en musikalsk legestue uden fokus.

Peder. 'Dirt & Gold'. Album. Fake Diamond/A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af