Darkstar

Hvis du forventer nye øvelser ud i UK Garage og dubstep-landskaberne fra den Hyperdub-signede trio Darkstars debutalbum, bliver du nok en anelse skuffet. Igennem det seneste års tid har Darkstar ellers skabt røre i den lokale dubstep-andedam med deres moderne take på UK Garage-genren.

På ‘North’ går Darkstar i en anden og mere ‘voksen’ retning, som desværre bliver lidt for triviel og intetsigende i længden. Det starter ellers meget godt med den skævt vuggende ‘Aidy’s Girl Is a Computer’. Og højdepunktet, titelnummeret ‘North’, trækker med sit mørke, minimalistiske og melankolske præg også det generelle indtryk gevaldigt op.

Desværre skal vi også trækkes med ‘Gold’, en coverversion af det gamle Human League-nummer ‘You Remind Me of Gold’, og den lige så kedelige ‘Dear Heartbeat’. Begge numre illustrerer fint, hvad problemet med Darkstars nye stil består i: Det er som om de, med James Buttery på vokal, prøver for hårdt på at få den ellers maskinelle engelske klublyd til at lyde menneskelig og inderlig. En ellers genial lille detalje, i måden vokalen forvrænges på, drukner i stillestående synth-klangflader, der ikke efterlader mange mindeværdige højdepunkter.

Der mangler kant og tyngde, hvilket er en skam, da der er mange gode ideer og tilløb. Set som en helhed er albummet helstøbt og sammenhængende, men de enkelte elementer er altså ikke nok til virkelig at krybe ind under huden på mig.

Darkstar. 'North'. Album. Hyperdub.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af