Diverse kunstnere

Julen står for døren, og selv om det kan være svært at finde sin indre nisse i midten af november, så rykker det ikke ved, at Nikolaj Nørlund har produceret et julealbum med en bred række danske bands og kunstnere. For jul og musik hører unægtelig sammen. Og så snart konfektkvalmen og nissehadet har lagt sig, så er julen jo både sjov og temmelig corny.

Derfor er det også de mere kuriøse indslag, der sidder tilbage med mandlen efter endt lytning. Som for eksempel når Peter Sommer fletter bizarre julehjerter med H.C. Lumbye på ‘Bort fra døren (Hansemand)’, og et noget poleret Figurines fyrer op under Mariah Careys episke jule-banger ‘All I Want For Christmas Is You’. Eller når The Kissaway Trail erstatter synth med indfølt lejrbålsguitar på ‘Last Christmas’.

Det er absolut mere spøjst, end det er kønt, men til gengæld er det ikke så gudsjammerligt kedeligt, som når Teitur og The Blue Van tager et modigt, men fantasiforladt armtag med to af de helt store – John Lennons ‘Happy Christmas (War Is Over)’ og Slades ‘Merry Xmas Everybody’. Især sidstnævnte er imponerende sløjt, og forsanger Steffen Westmark lyder som en mand, der er ved at falde i søvn. Og så får The Fireflies nok engang bevist, at de er omtrent ligeså country som en chokoladekalender fra Aldi.

Til gengæld gør både Jacob ‘Elvis’ Bellens, Coco fra Quadron og Fallulah det mere end hæderligt, og så er der ikke mindst dømt ren Phil Spector-hyldest, når Nørlund selv lukker ballet med ‘En helt fantastisk jul’ sammen med Giana Factory. Så kan den selvfede højtid bare komme an.

Diverse kunstnere. 'Fra danske hjerter'. Album. Auditorium/A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af