Mt. Desolation

Makkerparret bag den britiske countryduo Mt. Desolation, Tim Rice-Oxley og Jesse Quin, spiller normalt veldresseret poprock i Keane og bag sig har de prominente håndlangere som The Killers-trommeslageren Ronnie Vannucci og Mumford & Sons’ Whinston Marshall. Men i tilfældet Mt. Desolation er medlemmernes øvrige tilhørsforhold ligegyldige – der er nemlig milevidt fra de respektive bands sædvanlige udskejelser til den alternative countryduos selvbetitlede debut.

Det lyder umiddelbart som et gevaldigt selvmål, når to ærkebritiske fyre springer ud som cowboys for at dyrke en sangtradition med dybe rødder i de amerikanske sydstater, men langt hen ad vejen slipper de godt fra det. Numre som den hjerteskærende ‘Bitter Pill’ og den mere afdæmpede ‘State of Our Affairs’ går rent ind uden at lide under genrens honkytonk-klicheer, som det modsat er tilfældet på den dybt pinlige ‘Platform 7’, der mere virker som en homage til genren end et reelt forsøg på at lave god musik.

Og det er meget symptomatisk for ‘Mt. Desolation’, at de bedste numre faktisk er dem, der ikke lyder som country. Så selv om de britiske hillbillies kommer fint fra start med denne udgivelse, burde de måske nærmere smide denimjakkerne og bruge deres overskydende energi på at få Keane tilbage på ret køl.

Mt. Desolation. 'Mt. Desolation'. Album. Interscope/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af