N*E*R*D

Det virker på sin vis ironisk, at N*E*R*D valgte den tilbageskuende ‘Hot N’ Fun’ som førstesingle til deres fjerde album. For mens den Nelly Furtado-gæstede og overfladiske funksag mest af alt minder om, hvad Pharrell Williams, Chad Hugo og Shay Haley tidligere har lavet med mere eller mindre succes, markerer ‘Nothing’ en ny milepæl for den storsælgende trio. Så sig farvel til overgearet raprock og goddag til underspillet popmusik. Indpakket i N*E*R*D’s funky univers, selvfølgelig.

Man skal dog lige ud over den groovy med stort G, men ligegyldige åbner ‘Party People’, før det bliver rigtigt interessant. Ingen ringere end Daft Punk har nemlig produceret ‘Hypnotize U’, og selv om nummeret ikke er den franske duos bedste værk til dato, fungerer de sagte stjerne-synths og Pharrells hviskende falset ikke så ringe endda. Og for et band, der har gjort det til et varemærke konstant at valfarte i et hav af musikalske retninger, virker det forfriskende og dejligt simpelt.

‘Help Me’ fortsætter stilen som en slæbende, The Doors-inspireret rocksang uden dikkedarer, og det lille og ganske fornemme popnummer ‘Victory’ illustrerer måske bedst af alt, hvad det er, der fungerer på ‘Nothing’: Ukrukket levering og god, gedigen sangskrivning.

Desværre er her også blevet plads til et par baslinje-drevne og betydningsløse hoftevridere som ‘Nothing on You’ og førnævnte førstesingle, men alt er glemt, når Pharrell synger inderligt over et skævt beat og lækker saxofon på ‘I’ve Seen the Light/Inside of Clouds’.

Det virker mest af alt som om, trioen er kommet lidt ned på jorden. Den gode (pop)sang har indtaget fokus i stedet for det overgearede cirkus, og selv om ‘Nothing’ ikke er et komplet skift i retning, er der bestemt sket nok til at bevise, at ingen, indtil videre, dør i N*E*R*D’s verden.

N*E*R*D. 'Nothing'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af