The Migrant

Beklageligt var det, da københavnske The Elephants i slutningen af 2009 besluttede sig for at sige stop for at gå andre veje. Men her et års tid efter kan det nu konstateres, at hvis man har holdt øje med de nyudsprungne projekter, der sidenhen har taget over, ja så er der mere end nok sangmateriale at gå i sving med. I oktober smed guitaristen Martine Madsens band C’est Tout Martine nemlig debuten på gaden, og nu er tiden så kommet til ‘Travels in the Lowland’, der er frontmand Bjarke Bendtsens debut under soloaliasset The Migrant.

Stilen, der lægges for dagen, er en slags afdæmpet folk, hvis mangfoldige og veldoserede instrumentering er albummets største force. Diverse strengeinstrumenter, strygere og blæsere, heriblandt den cirkusagtige kazoo, er alle en del af albummet og gør, at nærmest alle sange på sin vis har noget interessant at byde på. Alligevel føler man flere steder ensformighedens kedsommelige ansigt titte frem, og grunden hertil skal findes i de lettere uinteressante sangopbygninger, der desværre præger albummet i lidt for høj grad. Den syrede og småorientalske ‘Gør hvad du sagde du vil gøre en dag’ døjer delvis med dette, mens ‘Beans’ fremstår lettere enerverende af samme årsag.

Omvendt er det en yderst idyllisk stemning, nummeret ‘The Migrant’ byder på med dets charmerende fløjtepassage, og så er der også noget dragende smukt over den dystre ‘Back to You’, der rammer en ganske speciel nerve. Desværre er det sjældenheder på et album, der bestemt har potentialet, men som mangler et højere kompositorisk niveau for virkelig at slå igennem.

The Migrant. 'Travels in the Lowland'. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af