The Radio Dept.

Hvis du, ligesom jeg, i foråret dansede lykkeligt og flygtigt rundt til ‘Clinging to a Scheme’ og drømte om endnu en snarlig udgivelse fra de svenske studieanarkister The Radio Dept., så har du i ‘Never Follow Suit’ fået et godt mellemmåltid.

Men var gensynsglæden stor, var forundringen dog endnu større, da jeg allerede fra andet nummer hørte velkendte toner: Ep’ens titelnummer er nemlig inkluderet på tracklisten på ‘Clinging to a Scheme’. Igen, blot fem minutter senere, blev jeg mødt med de samme velkendte toner, dog i et otte minutter langt dubremix af svenske Pistol Disco.

Alt i alt præsenterer The Radio Dept. tre nye numre med en samlet spillelængde på syv minutter og 35 sekunder, hvilket er et meget smalt eksistensgrundlag taget i betragtning at ep’ens bedste nummer stadigvæk er det velkendte titelnummer.

Åbningsnummeret ‘The One’ er et klassisk indiepop-nummer med alle de obligatoriske rumklangeffekter, den letdistante vokal og med synthfladerne kravlende fra væg til væg. Heldigvis indeholder de nye numre også et kort, men smukt højdepunkt i form af ‘Stay Off Route’, der sender lytteren hurtigt igennem et dunkelt univers, blot for at blive reddet af naivistisk optimisme kort tid efter.

Er du superinkarneret fan af de svenske indiepophelte, er ‘Never Follow Suit’ måske et must. Mindre inkarnerede lyttere bør nok vente til næste album.

The Radio Dept.. 'Never Follow Suit'. Album. Labrador.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af