Frisk Frugt

Der er efterhånden gået fire lange år, siden Frisk Frugt udgav sit første reelle album. I mellemtiden har Anders Lauge Meldgaard, der står bag Frisk Frugt, været aktiv i en håndfuld andre spændende musikalske sammenhænge. Alligevel har han også nået en ‘musikalsk opdagelsesrejse’ rundt i Mali og Burkino Faso. Den rejse er forklaringen på det nye albums mundrette titel: ‘Dansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite’.

Meldgaard lægger således kortene på bordet allerede med titlen. Det er selvfølgelig ikke klassisk Giro 413-materiale, han byder os, men det er vitterligt en række veldrejede og uhøjtidelige popsange, han mixer med inspirationerne fra Vestafrika.

Det lyder måske rodet, men trods opfindsomme afstikkere til drømmende synthlandskaber og spirituel 70’er-jazz lykkes Meldgaard utroligt nok med at lade netop mødet være den røde tråd hele vejen. De naive, nærmest legende popsange emmer i såvel instrumentering som tekstuniverser af støvet beduinblues og rituel stammedans.

På den måde har Meldgaard givet sig selv masser af strenge at spille på uden at være nødt til at gå på kompromis med hensynet til helheden. Sjældent har singalong-pop gået så harmonisk hånd i hånd med hypnotiske afrogrooves og afstikkere i øst og vest.

Frisk Frugt. 'Dansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite'. Album. Lolita Industri.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af