KORT

Nashville, Tennessee, og countrymusikken har gået hånd i hånd, siden genren gjorde sit indtog i de amerikanske sydstater i 20’erne. Det anerkender Lambchop-frontmanden Kurt Wagner og sangerinden Cortney Tidwell nu i allerhøjeste grad med ‘Inveriable Heartache’, der er noget så fint som et hyldestalbum til Chart Records – et uafhængigt Nashville-label som havde sin storhedstid i 60’erne og 70’erne, og som Tidwells familie i høj grad har været involveret i. Resultatet er 12 udmærkede fortolkninger, der dog sjældent hæver sig over det middelmådige.

Der er som sådan ikke noget decideret enerverende at hive frem på albummet. Wagners særegne croon er flot og suppleres på fin vis af Tidwells charmerende ungpige-vokal. Det giver, i samspil med de behagelige kompositioner og det kærlighedsorienterede tekstunivers, en række yderst afslappende sange, som dog sjældent vil meget mere end det. Niveauet hæves ganske vist på ‘A Special Day’ og ‘Yours Forever’, hvor Tidwells smukke vokal for alvor får lov at stå frem, ligesom ‘Penetration’, albummets mest ukonventionelle nummer, er et klart højdepunkt med dens kække rytme og formidable vokalarrangement.

Desværre mangler majoriteten af pladens numre den ekstra saft og kraft, der for alvor kan gøre dem interessante. Det skyldes både den ensformige instrumentering, de lettilgængelige sangstrukturer og en generel mangel på stemning, og det gør, at de slutteligt fremstår som et behageligt soundtrack til en tømmermandsramt søndag – men ikke som en videre interessant lytteoplevelse.

KORT. 'Invariable Heartache'. Album. City Slang/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af