Talons’

Pastoral folk som vi kender det. Mere behøver man egentlig ikke at skrive, for Talons’ bringer intet nyt til det allerede bugnende folk-bord. Lidt fingerspil på guitaren samt en rislende og halvvejs mumlende vokal. Ligesom vi kender det.

Det er selvfølgelig til tider befriende, at man bare kan læne sig tilbage og vide helt præcis, hvad der kommer imod én. I dette tilfælde bliver det desværre bare lidt enerverende, fordi styrken pilles ud af formlen. ‘Songs For Boats’ er således blottet for de hjerteskærende og nærværende fortællinger, som det spartanske udtryk kan byde på, når det er bedst.

I stedet er de underliggende kærlighedssange forceret ind i en konceptuel, maritim ramme med sangtitler som ‘Rowboat’, ‘Old Kayak’, ‘Catamaran’, ‘Ferry’ og ja, you get the picture. Autenticiteten og troværdigheden forsvinder ganske enkelt, når Talons’ for eksempel beretter i sidstnævnte sang, at man skal tage færgen til Marokko og fare vild i en bazar, før man kan forelske sig.

‘Songs For Boats’ mangler originalitet og troværdighed, og man hungrer efter bare et snert af noget eksperimenterende, som man flygtigt kan ane i ‘My Life Is a Rotten Chris-Craft’, hvor Talons’ til slut indlemmer lidt vokal-dubbing og et reallyds-sample af et brændende bål for at underbygge, hvor intetsigende og råddent hans liv egentlig er.

Talons’. 'Songs For Boats'. Album. Own.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af