Beth Ditto

Hendes BMI lever ikke just op til hverken Sundhedsstyrelsens anbefalinger eller tidens idealer for kvindelige popstjerner. Men trods en kampvægt på den tunge side af de 100 kilo er Mary Beth ‘Ditto’ Patterson blevet et ikon som frontkvinde og vokalvulkan i Gossip.

Den amerikanske trio har med tiden gjort deres bluesede dancepunk mere og mere elektronisk, og med denne solo-ep tager Beth Ditto skridtet fuldt ud. De fire numre er produceret af dj/producer-duoen Simian Mobile Disco, som hun tidligere har gæstesunget for på deres ‘Cruel Intentions’. Og allerede på ep’ens fine åbningsnummer ‘Do You Need Someone’ svøber tykke lag af 80’er-klingende synthesizere sig omkring hendes  store stemme, der her er bristefærdig af sårbarhed.

Også på resten af ep’en er guitarerne pakket væk og erstattet af en moderne digital discolyd. Den melankolske ‘Goodnight Good Morning’ flyder på massive skyller af blåtonede keyboards, ‘I Wrote the Book’ styrer direkte mod dansegulvet med effektive housetricks, mens ‘Open Heart Surgery’ marcherer fremad med en Robyn-agtig popfornemmelse.

Beth Dittos stærke og sjælfulde stemme spiller godt sammen med Simian Mobile Discos syntetiske lyddesign. Hun mister måske lidt af sin gnistrende pågåenhed fra Gossip men finder til gengæld selvsikkert ind i en ny rolle som atypisk discodiva, ligesom Antony Hegarty fra Antony and the Johnsons har gjort det som Hercules and Love Affair-gæst. En rolle hun roligt kan dyrke som andet og mere end blot et mellemspil.

Beth Ditto. 'Beth Ditto EP'. Ep. DeConstruction/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af