Egyptrixx

Det vigtigste spørgsmål i hvirvelvinden af nye dubstep-navne må efterhånden være, om vi løber tør for interesse, før vi løber tør for genreeksperimenter. Det er ikke fordi, innovationen er størknet – nærmest tværtimod – men fordi den overvældende flok af nye navne synes at slå sig op på nyhedsværdi frem for egentlig substans. Selv om det er en (lidt for) hård kategorisering af Egyptrixx, er det svært at lytte til ‘Bible Eyes’ uden at spørge sig selv, om vi bliver taget til steder, vi ikke har været før.

Pladen mangler hverken stil eller stemning. Det stærke åbningsnummer ‘Start From the Beginning’ varsler en mørk dagsorden, en retning der dog ikke holder pladen igennem. Og netop manglen på en rød tråd gør det svært at leve sig ind i ‘Bible Eyes’. Lydbilledet er stramt og kontrolleret, men humøret svinger fra luftig synthpop på ‘Naples’ til klassisk Night Slugs-bas på ‘Liberation Front’, og som lytter er det svært at beslutte sig for, hvilket ben man skal stå på.

Som så mange andre dubstep-producere har Egyptrixx styr på sit håndværk, hvilket hjælper på den lettere usammenhængende fornemmelse. Det ændrer dog ikke på, at ‘Bible Eyes’ er svær at indtage i ét stræk, simpelthen fordi de fleste numre peger på andre kunstnere, der alle står klar med lidt mere præcist skyts.

Egyptrixx. 'Bible Eyes'. Album. Night Slugs.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af