Erland & the Carnivale

At Erland & the Carnival er et relativt ubeskrevet blad i Danmark er ikke helt til at forstå. Det er nemlig en kompetent og småavangardistisk omgang indie, trioen ligger for dagen, og med et band-lineup, der tæller Simon Tong (The Verve, The Good, the Bad and the Queen m.fl.), Paul McCartney-trommeslageren David Nock samt sangskriveren, guitaristen og vokalisten Gawin Erland Cooper, skulle man tro, jungletrommerne havde lydt. Men bedre sent end aldrig, og forhåbentlig kan London-gruppens andet album skabe lidt røre.

Man skal da også kun forbi den halvsvage albumåbner, før man møder albummets første højdepunkt, førstesinglen ‘Map of an Englishman’ der ikke kan benægtes hitpotentiale. Og lykkeligvis har albummet mere at byde på. Lyt bare til ørehængere som ‘I’m Not Really Here’ og ‘Springtime’, der begge rammer et særegent mix af dysterhed og iørefaldenhed – en slags spøgelsesagtig seriøsitet der er et gennemgående tema, og som også træder frem på pladens smukkeste og inderligste nummer ‘East & West’.

Men alt er ikke positivt. Dels forundrer det kække guitarriff i den ellers udmærkede ‘This Night’ ved at være nærmest komplet identisk med riffet i Television-eposset ‘Marquee Moon’. Men endnu mere ærgerligt er det, at skæringer som titelnummeret samt albumlukkeren ‘The Trees They Grow So High’ rammer en så markant anderledes stemning, at helheden bliver trevlet op. Højdepunkterne er dog i overtal, og det gør Erland & the Carnivals andet album anbefalelsesværdigt.

Erland & the Carnivale. 'Nightingale'. Album. Full Time Hobby/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af