Gustav Foss

Efter i et par år at have modtaget masser thumbs-ups i den danske musikalske undergrund, ep-debuterer 19-årige Gustav Foss nu på vinyl. Han har været Soundvenue Selected, ugens uundgåelige hos ‘De Sorte Spejdere’ og turneret landet tyndt, alt i mens han ihærdigt har arbejdet målrettet på sin debut.

Der bydes i sandhed op til fest på ep’ens fire skæringer. Der bliver både rappet, råbt og snøvlet, og det hele er pakket ind i programmeringer, smittende hooklines og poppet rock’n’roll.

Det mærkes tydeligt, at Foss er en dreng, der vil frem i verden. Men sangene fremstår desværre ikke særlig overbevisende, og teksterne er ikke imponerende, snarere naive. Der er tænkt meget over formen og udtrykket, men det er som om, han gemmer sig bag det, og outputtet bliver lidt overfladisk og hult klingende. Den lidt forældede form virker mere som en rolle og mindre som ham.

Charmen og fandenivoldskheden kan man dog ikke tage fra Foss, og den trækker også helhedsudtrykket i vejret. Jeg er sikker på, at han har masser af gode ting i ærmet fremover, men sangskrivningen og tekstsiden skal altså kigges efter i sømmene for at kunne slå benene væk under mig.

Gustav Foss. 'Give a F***'. Ep. Screaming.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af