Micachu & the Shapes

Det er noget af en udfordring at beskæftige sig med engelske Micachu & the Shapes, anført af den androgyne Mica Levi, der kalder sin musik pop, men som trodser skabeloner og bryder konventioner. Forgængeren ‘Jewellery’ var pop spillet på selvopfundne instrumenter, klippet op og sat sammen på ny, og på ‘Chopped & Screwed’ trækkes ideen endnu længere ud.

‘Chopped & Screwed’ er resultatet af en live-optræden sammen med det klassiske kammerorkester London Sinfonietta og omhandler konceptuelt en downtempo-stil indenfor sydstats-hiphop, der dyrker at drikke sig fuld i en blanding af alkohol og hostemedicin. Undertegnede kan ej redegøre for effekten, men efter dette album at dømme så er det ikke ubetinget festligt. ‘Chopped & Screwed’ er klaustrofobisk uhyggeligt med ildevarslende strygere, øde pauser og Levis aparte og kønsneutrale vokal, og man kan komme i tvivl om, hvad der egentlig foregår i hjørnerne af hviskende spøgelsesvinde og knirkende trægulv.

Det er krævende lytning men også dybt fascinerende. Det er spændende at høre kammerorkestret gentænke sin form, sjovt at resultatet lyder så foruroligende, og virkelig imponerende at Micachu & the Shapes hænger ved roret på de gyngende uforudsigelige bølger. Noget, der kunne være blevet ulideligt prætentiøst, ender i stedet med at blive både morsomt og genuint interessant.

Micachu & the Shapes. 'Chopped & Screwed'. Album. Rough Trade/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af