Raekwon

Efter forrige år at have udgivet den bedste toer i raphistorien i form af ‘Only Build 4 Cuban Linx… Pt. II’ er The Chef tilbage med ‘Shaolin vs. Wu-Tang’, der på ny fremhæver Raekwon som det bedste, klanen har at tilbyde.

Albummet skulle have været et Wu-Tang-album men endte uden en eneste RZA-produktion. Det betyder mindre skramlen og færre samplede sabler men stadig strygertunge hooks og åndssvagt mange kung fu-lydbidder. Titelnummeret og den geisha-samplende ’Snake Pond’ står ikke tilbage for RZA’s særegne lyd, men Raekwon har insisteret på gøre albummet til sit eget, så fokus er på de suverænt fortalte røverhistorier, hvor skæbner kommer i uføre i hvert andet rim.

Albummets 17 flyveskaller er temmelig varierede, som man kan forestille sig med 11 featurings og 14(!) forskellige producere. Knappedrejere som Oh No, Tommy Nova og Evidence giver produktionerne individuelle præg men rammer alligevel klanens dystre signaturlyd. Imponerende at Raekwon formår at trække en rød tråd på et album med så mange shaolinmunke i køkkenet.

Numrene er klogt holdt korte, niveauet er højt som et cirkelspark, og Raekwon er stadig ninja-børnehavens fremmeste snotunge. Albummet har næsten kvalitet til at være en ‘Only Build 4 Cuban Linx… Pt. III’, men det er på vej: »Cuban Linx III coming, don’t know when, but the time is running«. Og mens vi venter på verdens bedste treer, så er ‘Shaolin vs. Wu-Tang’ et forrygende stærkt intermezzo.

Raekwon. 'Shaolin vs. Wu-Tang'. Album. Ice H2O.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af