The Death Set

Tilbage i september 2009 omkom Beau Velasco, som i sin tid stiftede The Death Set med Johnny Siera. De resterende tre medlemmer af gruppen er dog fortsat ufortrødent og i samme stil, som debuten ‘Worldwide’ fra 2008 lagde for dagen.

Med åbningslinjen »I wanna take this tape and blow up ya fuckin’ stereo« er den ekspressive og aggressive tone lagt fra start på en klassisk teen-rebelsk plade, hvor trommer og guitar hamrer af sted i et hæsblæsende tempo, mens forvrængede vokaler fra Siera og Daniel Walker beretter om at score damer, feste og sove længe. The Death Set er ungdomssvin, når de er bedst/værst.

Det australske orkester viser dog også en mere moden og følelsesladet side på ‘I Miss You Beau Velasco’, hvor tempoet sættes lidt ned, og dødens mere alvorlige tematik tages op. Formodentlig på grund af deres personlige tab og engagement fungerer denne sang overraskende godt, selv om det er tydeligt, at trioen føler sig mere hjemme, når der gives afkald på alt ansvar på pladens pulserende electropunk-sange.

Det fornemmes blandt andet i ‘I Like the Wrong Way’, ‘Too Much Fun For Regrets’, ‘It’s Another Day’ og ‘Slap Slap Slap Pound Up Down Snap’, hvis titler vist rigeligt afslører, hvad der er på færde. The Death Set efterlader med andre ord ikke meget til fantasien, men på deres egen åbenhjertige og vrede punkfacon gør de ‘Michel Poiccard’ til et særdeles vellykket album.

The Death Set. 'Michel Poiccard'. Album. Ninja Tune/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af