The William Blakes – funky og festligt kollektiv

»Vi har egentlig ikke været her så længe, vi har bare haft travlt i den tid, vi har«, tænkte Kristian Leth højt, da han i et kort øjeblik tog sig tid til at tænke tilbage på The William Blakes’ karriere. Og det københavnske syvmandshold havde så sandelig også travlt denne aften på Train, hvor der kun blev tid til at puste ud, når netop Leth snakkede og/eller stemte sin guitar.

Bevæbnet med smil, der var spændt op fra det ene øre til det andet, hoppede og dansede orkesteret nærmest uafbrudt i en sådan grad, at man som publikum blev forpustet ved blot at kigge på.

Efter en lidt træg fra start på koncerten fra publikum fik det feststemte popkollektiv i anden halvdel af sættet også sat fut i dansegulvet, hvor specielt den nye single ‘The Light (Plain to Spain)’ samt de gamle kendinge ‘Our Moment’ og  ‘Science Is Religion’ alle fungerede som veltrængte vitaminindsprøjtninger.

Det var dog en skam, at der skulle gå så relativt længe, før festen brød løs, for det var egentlig den første del af det veloplagte bands set, der var mest forfriskende. Ingen chance for at levere funky jams blev således forbigået, og flere af sangene blev med stor og smittende spilleglæde forlænget med flere minutter. Heriblandt ‘Secrets of the State’ og ‘Powers’.

Publikums mindre startvanskeligheder skal dog ikke tage noget fra et band, som på aftenen leverede en jætteindsats, og synes i topform før en formentlig funky fastelavnsfest på Loppen på søndag.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af