Adam Tensta

Adam Tensta blev udråbt til svensk raps nye store håb med debutalbummet ‘It’s a Tensta Thing’ i 2007, der skildrede livet i Stockholm-forstaden, som han har taget navn efter. Svenskerne har altid været suckers for politisk rap, og hans dansable og hippoppede electrodance gik rent ind i både radio og på clubber.

Tensta er kommet langt på et umådeligt cool image, men musikalsk bliver han fanget i et tidstypisk paradoks, hvor festmusikken aldrig slutter, men hvor club-beatet samtidig fjerner opmærksomheden fra det, det egentlig handler om – de politiske temaer fra en svær opvækst.

Selv om ‘Scared of the Dark’ har flere iørefaldende numre, så bider albummet sig aldrig rigtig fast. Man orker ikke høre de politisk bevidste tekster til det samme travle, men trods alt ofte potente beat. De festlige konsekvenser og kedelige begrænsninger, et jævnt electro-beat fører med sig, bliver til gengæld for ensformigt til at udfordre lytteren.

Helhedsindtrykket er som et par barberede nosser: Lidt for glat til at efterlade et indtryk. De bedste numre kunne snildt kvalificere sig til Pepsi-reklamer, hvor folk bliver så fucking cool af en dåsecola, at man kan snyde sig til både fjas og jobs. Men det hele er hurtigt glemt igen.

‘Sh#t to Do’ er med sit Mr. Oizo-agtige ‘flat beat’ fedt for sig selv. Det samme er synth-tonseren ‘Ok Wow’, der ikke lader stå tilbage for MSTRKRFT’s distortion-signatur. Men en god håndfuld mere afdæmpede numre med fokus på alvorlige skæbnefortællinger er udmattende kedelige.

Adam Tensta. 'Scared of the Dark'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af