Bjørst

Den danske duo Bjørst består af sanger og tekstforfatter Lill Rastad Bjørst og guitarist og sangskriver Jacob Krogholt. Sammen har de udgivet deres debut ‘Blandt De Levende’. der byder på dansksproget, højtsvævende tekster i fin tråd med Under Byens Henriette Sennevaldt og traditionsbunden, beskidt rock. Ind i mellem er der blevet strøget sanselige sjælere med akustisk udgangspunkt. Så langt, så godt.

Fungerer det? Mjaargh. Omend at Lill Rasted Bjørst er en dygtig sanger, der med stor indlevelse og nerve formidler sine smalfilmspoetiske tekster, bliver hun desværre mere påtrængende, end indtrængende. Dette skyldes primært den jammerlige flade produktion, der konsekvent smider hende ud foran de distortede guitarers billygter, hvorefter hun må løbe så hurtigt hun kan, for ikke at blive torpederet.

Kompositionsmæssigt er der ikke meget nyt under solen, og albummet forfalder hurtigt til det trivielle. Det er beskidt voksenrock på ‘Næsten Ved’ med håret tilbage og gaspedalen i bund på den tunge, men rustne maskine. På den hjemsøgende ‘Ved du nu?’ og dunkle ‘Din Planet’ spænder produktionen endnu engang ben for udtrykket, hvor Lill ellers gør sit for at holde styr på elementerne.

Momentvis glimter Bjørst dog som et selvstændigt og fuldmodent blad på den danske rockbøg, blandt andet med den storladne og støjende albumlukker ‘Hjemme Igen’. 

Bjørst. 'Play/Rec'. Album. Play/Rec.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af