Kloster

Det er ikke hverdagskost på den hjemlige musikscene, at et band eller en kunstner lader sig inspirere af en britisk mystiker, der levede i 1300-tallet. Men det er virkeligheden på det fjerde album fra danske Kloster. I spidsen står Mikael R. Andreasen, og sammen med 17 gæstemusikere og korsangere (blandt andet Jonas Petersen fra Hymns From Nineveh og RebekkaMaria) har han skabt et album, der har den kristne tro som omdrejningspunkt.

Teksterne er hovedsageligt baseret på tekster af den britiske mystiker Julian of Norwich, der levede i middelalderen. Allermest kendt er hun for budskabet »Alt skal blive godt, og alle ting skal blive gode«, hvilket Mikael R. Andreasen forkynder på nummeret ‘Comforting Words (Part One)’.

Mikael R. Andreasens vokal er lys, luftig og på grænsen til en hvisken. Musikken er bygget op omkring guitar, sagte perkussion, sav, cello, noget der lyder som hvalsang og lyden fra et ekkolod. Det er et meget sart, forfinet og underspillet udtryk, samtidig med at vi har at gøre med musik, der stræber efter en højstemt storhed.

Nogle lyttere vil stå af, fordi det samlede udtryk er for højstemt og andægtigt. Andre vil rammes af den fine og subtile skønhed, som numre som ‘A Short Attempt’ og ‘I Know Why’ rummer. Sikkert er det, at Kloster har begået et album, der, hvis man giver sig tid, byder på sin helt egen verden.

Kloster. 'The Waves and Winds Still Know His Voice'. Album. Washington Inc..
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af