Shanghai – yuppie love

Den københavnske duo Shanghai var blandt de bands på årets Spot Festival, som har været imødeset med stor forventning. Den Kasper Winding-producerede ep ‘The Priest’ har en melodramatisk charme og abonnerer på en velbalanceret, poppet vellyd, der vækker 80’erne til live med klare Tear for Fears- og Pink Floyd-referencer. Live rejste duoen dog flere spørgsmål end svar og fremstod mere corny end cool.

I både udtryk og stil ligner Shanghai noget fra 80’erne. Med sort tilknappet jakkesæt, kors i øret og poleret og flødet vellyd er yuppiefaktoren i top. Her er det overflade, teatralske stemninger og melodramatiske melodier, som drømmende og svævende vokser, der er i centrum. Men på Voxhall lettede Shanghai aldrig eller fik vist, at de rummer andet end velpoleret overflade.

Sangene forblev skabeloner pakket ind i minimalistiske 80’er-reminiscenser. Selvom lyden og de flotte vokaler blev behandlet eminent af Voxhall, ramte duoen hverken en nerve i deres eget materiale eller i publikum, der kunne forløse det potentiale, de ellers viser på deres ep.

Shanghai fik kun vist, at de har stil, en stram sans for 80’er-inspireret popmusik og et potentiale, der med mere dybde og tyngde kan veksles til intelligent yuppiemusik.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af