Holy Other

‘With U’ er en ironisk eller i hvert fald bagvendt titel til en ep, som især handler om afstande i musikken. Holy Other dyrker med forskellige greb fornemmelsen af et genkendeligt, musikalsk kick, som han forvansker sådan, at det får lyden af sine egne efterladte spor.

Tag for eksempel ‘Touch’ hvor tydelige technoelementer er bragt ned i tempo og kastet ud på svævende dystre akkorder. Energien i technoens kick forsvinder, men den spøger alligevel i musikken. Lidt som sporet af et rave, når man ligger i sin seng, og rytmen stadig sidder i kroppen.

Et andet greb er afstanden til vokalernes oprindelse. R’n’b-agtige fraser blæser fragmenteret gennem flere tracks. Man får fornemmelsen af et rum, der engang var proppet med mennesker, men nu står tomt. Generelt synes det at være ideen på ep’en: At fange lyden af øjeblikket efter en begivenhed, hvis spor stadig rumsterer i kroppen. Ideen er god, men det er desværre ikke alle tracks, der fanger den lige godt. Visse steder går Holy Other lidt for åbenlyst efter en stemning, som hellere skulle have sneget sig ind på én.

Eksperimenterne med afstand og spor i musikken ligger tæt på genren witch house, som dukkede op i slutningen af 00’erne. Ep’en er i den forstand ikke fyldt med nye indsigter. Men produktionernes kvalitet er høj og kontinuiteten imellem dem klar. Måske endda en anelse for klar.

Holy Other. 'With U'. Ep. Tri Angle.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af