Congotronics vs Rockers – uudforsket musikalsk land

På papiret så det overambitiøst ud. Projektet samler ikke bare to af de toneangivende navne fra gademusikscenen i Congo. Det samler også en række eksperimenterende grupper og solister fra Vesten. Det er afsindigt talentfulde musikere og sangere, men til sammen er det også 19 mennesker, der har karismaen så meget i orden, at det virkede uundgåeligt, at de ville skygge for hinanden.

Sådan gik det dog ikke. Den store gruppe spillede fremragende sammen, og koncerten vekslede upåklageligt mellem stykker, hvor én fik lov at træde i forgrunden og vise sit talent, og stykker, hvor alle trak sig tilbage og sammen, og det hele mødtes i ét mangefarvet, men sammenhængende groove.

Derfor endte det heller ikke som en ’multikulturel’ konceptoplevelse, hvor musikere fra to kulturer spillede hinandens musik. Gruppen udforskede langt snarere det ellers uudforskede land mellem gademusikscenen og de eksperimenterende musikscener i Vesten. Der var elementer af såvel congolesisk folkemusik som af støj- og artrock, folk, electronica og r’n’b, men de var blandet så grundigt, at det blev numre, der aldrig kunne kategoriseres som det ene eller andet. Dermed blev koncerten en både ny og stor oplevelse.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af