De Eneste To – på slap line

»I aner ikke hvor meget, vi har glædet os til det her, og jeg tror ikke, vi er de eneste to«, råbte Simon Kvamm til et hengivent publikum, der lige fra start til slut skreg teltdugen af Arena. Selv da han spankede sig selv i røven, affødte det jubelscener.

I De Eneste To har Kvamm trukket trubaduren Peter Sommer i en mere stram synthrocket retning – dog tilsat akustisk guitar – og Sommer har hevet Kvamms lyrik ned på et mere dagligdagsnært niveau, hvor lyrikken centrerer sig om mere mellemmenneskelige problemstillinger. Det fungerede for det meste godt.

De Eneste To havde fat i publikum og leverede et show. Men til tider prioriterede de lidt for meget showet over den dybfølte musikalske oplevelse. Koncerten bød på mange overraskelser, som et fordansket cover af Blur-sangen ‘Song 2’, med det lidt fjollede omkvæd »Wuhuu / Det sår’n det lyder i mit hoved«, og et mindre heldigt røvballerock-cover af Enya med et endnu mere fjollet omkvæd gående på: »Det kører rundt, kører rundt, kører rundt«.

Højdepunktet ‘Hvem springer du for’ fik med en næsten houset stortromme og et elektronisk beat publikum til at springe, mens radiohittene ‘Morten’ og ‘Jeg har ikke lyst til at dø’ sad lige i skabet.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af