Janelle Mónae – Michael Jacksons tronarving

6 6

Fuck tronfølgelove. Fuck dem, og fuck dem hårdt i røven! To dage inden Roskilde Festival i 2009 døde Kongen af Pop, og på Roskilde Festival 2011’s sidste dag fandt vi tronarvingen: Janelle Monáe, som med (blandt andet) en cover-version af Jackson 5-nummeret ‘I Want You Back’ slog fast, at der kun er én ret tronarving. Hil Dronning Janelle Monáe!

På en aften hvor den faste konferencierkotume for en stund var droppet, præsenterede Janelle Monáes personlige ‘ring announcer’ sangerinden og hendes 16 mand store The ArchOrchestra, som ustandseligt boksede svedig r’n’b-, funk- og soul-inspireret pop ud i de slidte Cosmopol-ansigter, indtil tusindvis af hjerter blev sendt den anden vej.

Med et overvældende energiniveau, et fascinerende koordineret sceneshow og en bunke af 2010’s bedste popsange blæste Janelle Monáe og co. langt ud over scenekanten, startende med blandt andet ‘Faster’ og ‘Locked Inside’. Med en så hæsblæsende start kunne man godt frygte, at kadencen ville falde, men med et sceneshow, der hele tiden holdt ens øjne på stilke – og blandt andet inddrog et Monáe-maleri af en fyldig kvindekrop – blev det aldrig kedeligt.

Med de to største hits, ‘Cold War’ og ‘Tightrope’, pakket i slutningen af sættet, eksploderede Cosmopol-teltet fuldstændigt. Bedst som man så ikke kunne tro, at det kunne blive vildere, og at de fleste trumfer var smidt, fandt Monáe og co. ‘Come Alive (War of the Roses)’ frem som ekstranummer, hvorefter alle hjerter må have været vundet. Hil dronningen!

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af