The Shaking Sensations

Navnet og coveret giver en forestilling om garagerock og surf fra tresserne, men den retro-rock de fem drenge i dette danske band hengiver sig til går ikke 45 år tilbage, men i stedet 15, hvor en række triumferende triste og instrumentale bands blev påhæftet etiketten ‘postrock’. På denne fuldlængdedebut, der følger op på en ep, er den slående lighed med Mogwai nærmest komisk. Den tungsindige stemning med et verdensfjernt blik. Kontrasten mellem blødt og hårdt, højt og lavt, stille og hurtigt. Helt ned til de karakteristiske langstrakte ringlende guitar-arpeggioer har The Shaking Sensations duplikeret skotterne.

Men hvor et album med Mogwai aldrig keder, da formlen bliver skubbet rundt og strakt til grænsen, så består ‘East Of Youth’ af seks numre, der lyder forvirrende ens, og som alle snegler sig op på 7-8 minutter. Det kan udspringe af et ønske om at skabe en kontinuerlig ladet og fortættet atmosfære, men man savner interessante idéer, vinkler eller eksperimenter, for at lokkes til fordybelse eller transcendens.

Det er krævende at puste liv i denne stil, og som historien viser, så sørgede en hær af uinspirerede tronarvinger for at postrock nærmest blev erklæret død. Men det er ikke umuligt. Explosions In The Sky tilføjer eksempelvis en dimension af et øde Texas i deres musik, ligesom Isis krydser grænser med metal. Forhåbentlig er dette skolede album blot et springbræt til noget langt mere interessant. Sunn O))) startede trods alt ud som et coverband, der spillede sange af Earth.        

The Shaking Sensations. 'East of Youth'. Album. Pad & Pen Records/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af