TV on the Radio – spilleglæde som sorgbehandling

Det har altid været de store følelser. Spændingerne mellem vrede og glæde, alvor og løsluppenhed, der har udgjort balancen i TV on the Radios musikalske univers. Men på trods af en usvigelig spillelyst og magtdemonstration af deres musikalske evner havde Brooklyn-bandet ikke overbevist et passivt publikum efter en halv times koncert.

TVOTR havde ellers generøst delt ud fra bagkatalogets blandede lækkerier af soul, punk og rock, men lydbilledet var plaget af en mudret, endimensionel lyd og en udefinerbar, uvedkommende nerve.  Det følte bandet tydeligvis også, og Tunde Adebimpe satte sammen med resten af bandet gearet imponerende mange niveauer op, og pludselig forløste lydbilledet og publikum sig, og koncerten nåede eminente højder. 

For med ét mejslede Siteks ultrastramme guitar sig omkring Adebimpes bastante, soulede vokal og fik åbnet for et grundfjeld af flossede følelser.

Hos amerikanerne består sorgbehandlingen dog mest af dans og musikalsk skønhed frem for stillestående melankoli, og i takt med at sveden haglede af Adebimpe, steg bandets arbejdsraseri. Og da TVOTR gik af scenen, efter en time og 20 minutter, havde de reddet koncerten fra at være god til absolut forrygende.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af