Jeremy Jay

Amerikanske Jeremy Jay er bedst kendt som singer/songwriter med en stor forkærlighed for 80’erne, og med sin fjerde langspiller Dream Diary forstærker han denne profil yderligere, med hvad der bedst kan betegnes som et knæfald for et af sine helt store idoler.

Jeremy Jay lyder til at være stor fan af Morrissey, og han bruger desværre uhensigtsmæssigt meget plads på at lyde som sit britiske forbillede. Det længselsfulde vokaludtryk i det næsten romantiske univers af naiv drømmende indiepop læner sig så tæt op af Morrissey og The Smiths på numre som ‘In the Times’ og ‘Shayla’, at et ord som ‘kopi’ er nærliggende.

Desværre er Jeremy Jay ingen stor poet, og den narrative fortællestil grænser til det pinlige på synthpoppede ‘The Dream Diary Kids’ der med enderimfloskler som: »It’s outside in the dark / we were skating around in the park«, lyder som en parodi på de førnævnte kunstnere.

Heldigvis for Jeremy Jay indeholder Dream Diary også solidt pophåndværk af mere særegen karakter. På de melodiske og mere garagepoppede ‘Out On the Highway’ og ‘Wild Orchids’ lyder han mere som sig selv end som sine forbilleder. Det gør sig ligeledes gældende for chillwave-perlen ‘Secret Sounds’, som er det tætteste Jeremy Jay kommer på en forsoning mellem kærligheden til Morrissey og sit eget musikalske udtryk.

Jeremy Jay. 'Dream Diary'. Album. K Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af