Leap Over Light

Det er svært at mærke på Leap Over Light, at de er en duo. For udover den – ganske vist – altoverskyggende realitet, at guitar og vokal står som centrale faktorer på københavnergruppens debut-ep ‘Wild Oak’, så er der ikke ligefrem mangel på maskinelle virkemidler og andre instrumentale tilføjelser, om end de står længere tilbage i lydbilledet. Resultatet er en udmærket debut, der dog ikke står ud som bemærkelsesværdig på nogen måde.

Lennart Rasmussen og Julie Aagaard, udgivelsens bagmand- og kvinde, leverer ganske vist et solidt stykke arbejde, og de dystre – men i den grad poppede – kompositioner bærer en fin, rød tråd, på trods af at numrene er ret forskelligartede. Og respekt for det. Men man kan alligevel ikke undgå følelsen af, at både stemning og hitpotentiale kører på halvt blus, hvilket blandt andet kommer til udtryk på ‘Thousand Lies’, der, foruden et særdeles iørefaldende omkvæd, er en noget kedsommelig og mekanisk affære.

Imidlertid skal ‘Howl At The Sun’ fremhæves som ep’ens absolutte højdepunkt. For med en Lia Ices-agtig stemning skabes en yndefuld, dog tungsindig, stemning, og her er det især Aagaards smukke vokalarbejde, der skal takkes. Dermed ikke sagt, at de to resterende sange, den mere intense ‘We Hang a Lot’ og det robotagtige titelnummer, ikke byder på fine vokalpræstationer, men manglen på nerve og noget for alvor interessant står alligevel tilbage som det endelige helhedsindtryk på en godkendt, men ikke videre fængslende, debutudgivelse.

Leap Over Light. 'Wild Oak'. Album. Finish Your Plate Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af