Shlohmo

Det her er historien om en mand, der med sin slide-guitar i hånden besluttede sig for at lave electronica, men tilsyneladende fik sig en slem forskrækkelse midtvejs i projektet. Henry Laufer hedder Vestkyst-amerikaneren bag Shlohmo. Et projekt der i sine bedste små øjeblikke minder en smule om Boards of Canada eller tidlig Toro Y Moi uden vokaler. Og det er jo meget rart, og det er der ingen, der kommer til skade af, hvilket netop er problemet.

På de første fem numre, som er umulige at skelne fra hinanden, er det meget svært at holde koncentration fanget omkring den dovne blanding af blues’et slide-guitar og sløve beats. ‘Parties’ hedder et nummer, men det må godt nok være nogle meget kedelige og sumpede fester Hr. Laufer holder.

Men langsomt begynder lydbilledet heldigvis at ændre sig. Først på ‘Just Us’ med sin dejligt perlende og blippende synthmelodi. Og så i endnu højere grad på de ildevarslende og stærkt larmende ‘I Can’t See You I’m Dead’ og ‘Trapped in a Burning House’. På førstnævnte lader Shlohmo sin enerverende slide-guitar overmande af perfekt afstemt elektronisk støj, for så på næste nummer at blæse lytteren omkuld med endnu vildere øvelser ud i forvrænget støj fuldstændig blottet for rytmer. Temmelig rystende – på den gode måde.

Shlohmo bør smadre sin guitar, så han ikke keder folk ihjel, og i stedet koncentrere alle sine kræfter om at udvikle sit åbenlyse talent for melodisk støjmusik.

Shlohmo. 'Bad Vibes'. Album. Friends of Friends.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af