Dum Dum Girls

Den opsigtsvækkende debut ‘I Will Be’ fra Californien-bandet var frugten af sangskriver Kristin ‘Dee Dee’ Gundreds hjemmestrikkede guitarfræsende udgave af 60’ernes girl group-pop. Det er halvandet år siden, og det er et noget andet band, vi møder på ‘Only in Dreams’.

Meget er sket siden da, og gennem omfattende turneer er Dum Dum Girls blevet et betydeligt mere sammentømret band, hvilket allerede kunne anes på den forudgående ep ‘He Gets Me High’. Men en personlig tragedie har også ramt Dee Dee, da hendes mor gik bort. Det har været med til at sætte præg på et langt mere reflekterende og modent album.

Alene Dee Dees vokal lyder mere ru og hærdet, og den minder nu ikke så lidt om en af de sejeste kvinder i rock, Chrissie Hynde fra Pretenders. Den uskyldighed, hvormed Dee Dee med et skuldertræk leverede en legende og kort, tysksproget punksang som ‘Oh Mein M’ fra ‘I Will Be’, er væk. Et nummer som ‘Coming Down’ varer i seks og et halvt minut og er en nænsom grublen i sorg.

Samtidig er Dee Dee vokset som sangskriver og popæstetiker. Hun formår, som de største sangskrivere, at gøre det personlige universelt, og hun kan skrive tekster, som alle med savn i hjertet kan relatere til. Albummet er en værdig toer, der forhåbentlig baner vej for et album, hvor de, ikke blot sangskrivningsmæssigt, men også musikalsk, sætter sig selv på spil.

Dum Dum Girls. 'Only in Dreams'. Album. Sub pop/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af