Wafande

Wafande er hverken hardcore dancehall-dreng eller ivrig Rastafari-prædikant. Wafande er Wafande. Og han prøver ikke på andet. Netop derfor lykkes han på sit debutalbum, ‘Du ved det’.

At Wafandes hjerteblod er reggae og caribiske rytmer er helt tydeligt på de 12 numre. Pharfar og Fresh-Is gennemførte produktioner passer som fod i hose til Wafandes karakteristiske sang og hans humoristiske tekster, som billedligt indkapsler hans københavnerliv, sommerstemning og et urokkeligt positivt livssyn. Hele pakken er nærmest klinisk renset for de anstødelige elementer, som nogle forbinder med den jamaicanske variant. Her står den udelukkende på god karma, hvilket tydeligt kan høres på singlen ‘Gi’ mig et smil’ og på de virksomme bounty-ø soca-rytmer på ‘Du gir’ mig varme’ og ‘Se din love’.

Den åbenlyse ambition om at ramme bredt ender på ingen måde med at kompromittere Wafande og co.’s uanfægtelige evner til at kreere bundsolid reggae, hvilket er og bliver pladens musikalske rygrad. Lyt blot til de sikre reggae-rockers som ‘Kom ned til vandet’, ‘Reggae hverdag’ og ‘Flot figur’, der er Wafandes hyldest til piger med flotte numser, booty-guder, som han graciøst betegner dem.

Der er garanti for en forlænget sommer og et ekstra skud endorfiner med Wafandes ‘Du ved det’, hvis man ikke forventer rendyrket roots reggae eller dancehall, men derimod holder af gennemarbejdet, optimistisk og lettilgængelig reggae uden så mange dikkedarer.

Wafande. 'Du ved det'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af