DJ Shadow

Læs også: Lyt til albummet

Nøjes du med første og sidste nummer på DJ Shadows nye album, så lyder beatmageren par excellence som sig selv, sådan cirka anno ‘The Private Press’. Med skarpe breaks og lilletrommer, der synger som lussinger.

Men ind imellem vil han andet og mere. Han vil ‘rock with his cock out’ – det er det, han oprindeligt kommer fra – men heldigvis vil han også stadig hiphoppe. Her med Posdnous (De La Soul) og Talib Kweli med på vokal. Et øjeblik dvæler han ved den soulede folk, han kan få til at lyde, som om den slet ikke er lavet af samples, men som også lyder en anelse udynamisk. Og så kinddanser han med Little Dragon på en kedelig ballade.

‘The Less You Know, the Better’ er lige så rodet som det fem år gamle ‘The Outsider’. Her er jazz, funk, sambatrommer, grungeguitar, og så er det stadig frygtindgydende, hvad manden kan vride ud af et trommesample.

Som altid er Shadows rastløse hoved rodfæstet i den mørkere, klaustrofobiske del af sindet. Numre som den brillante ‘Def Surrounds Us’, der ligger som en skygge mellem dubstep og jungle, og den ambiente ‘Tedium’ kommer fra en turntablist med the blues.
Og selvfølgelig kammer han også over på Shadow’sk, selvsmagende vis. Denne gang med en noget prætentiøs omgang spoken word på ‘Give Me Back the Nights’. Ja, DJ Shadow ved, at han er en legende, og når han indimellem også lyder som en, er der ingen over, ingen ved siden af.

DJ Shadow. 'The Less You Know, the Better'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af