Rihanna

Kun knap et år efter ‘Loud’ er Rihanna allerede klar med sin sjette plade, og selv om man kunne frygte, at resultatet bærer præg af hastværk, virker tidspunktet ret velvalgt. For nu hvor gassen synes at være gået lidt af Gaga-ballonen, Beyoncé skal være mor og Katy Perry er ved at selvdestruere i lavkomik, er der intet til hindring for, at 23-årige Rihanna indtager tronen som verdens popdronning.

Der er ikke skiftet mange elementer ud i den succesfulde formel fra ‘Loud’, bedst illustreret af den seksuelt eksplicitte ‘Cockiness’ og Ibiza-perfektionen på Calvin Harris-hittet ‘We Found Love’’ I stil med sidstnævnte er ‘Where Have You Been’, der vækker minder om den finske trance-konge Darude og hans provinshit ‘Sandstorm’. Et nummer der uden tvivl kan splitte et dansegulv totalt til atomer, men som lider under en mangel på Rihannas personlige touch.

Ligesom sin forgænger er albummet en farverig elektronisk smeltedigel af alt fra dubstep til eurodance, men det er som om tempoet denne gang lige er en anelse lavere, og produktionen lidt mere subtil. Det giver en mere nuanceret musikalsk helhed, hvor højdepunkterne ikke kun er de numre, der råber allerhøjest. Mest overbevisende er det blærede titelnummer med Jay-Z, der er overlegen urban pop med dancehall-trommer, dyr synth og attitude, produceret af norske StarGate.

Det The xx-samplende, ‘Drunk On Love’, er ligeså skarpt skåret og virker selvskrevet som single. Pladen har et par fyldnumre for meget til virkelig at være et hovedværk i Rihannas karriere, men de bedste numre på ‘Talk That Talk’ er selvsikkert pophåndværk i topklasse.

Rihanna. 'Talk That Talk'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af